Iratmegsemmisítés

Megbízható iratmegsemmisítő cégre van szüksége?
Tekintse meg szolgáltatásainkat és kérjen online árajánlatot!


A megsemmisítést DIN 32757  szabvány szerint, darálással végezzük.
Azon Ügyfelek részére, akik igénylik, szállítást is biztosítunk.

Az iratok szállítást követően, mérlegelés után a megsemmisítő csarnokba kerülnek. Itt kollégáink megtisztítják az iratokat a műanyag és fém szennyező anyagoktól, valamit minőségi szelektálást is végeznek, hogy az anyag minél nagyobb  százalékban hasznosítható legyen.

Normál megsemmisítés esetén az anyagok minőségi osztályonként kerülnek darálásra.
A ledarált anyagok bálázásra és papíripari újrahasznosításra kerülnek.

Azonnali megsemmisítés esetén a Megrendelő jelen van a darálásnál. Ilyenkor a beérkezett anyag tisztítás után, minőségi válogatás nélkül, azonnal darálásra kerül.
Csarnokunkban és telepünkön 24 órás képrögzítő rendszer működik.

Ügyfeleinknek lehetőséget biztosítunk arra, hogy a teljes folyamatot személyesen nyomon kövessék.

 

Az iratmegsemmisítés menete


Az iratmegsemmisítés praktikusan úgy néz ki, hogy -amennyiben a szállítással is minket bíznak meg- a megrendeléstől számítva általában 7 napon belül, egyeztetett időpontban kimegyünk az iratanyagért, berakodjuk a teherautónkba és a telephelyünkre szállítjuk Szigetszentmiklósra.


Az átvételről hagyunk Önöknél egy elismervényt. Az iratanyagot természetesen Önök is elhozhatják a telephelyünkre.


Ha nem tudják, vagy nem szeretnék szállításra előkészíteni az iratanyagot (mappák polcokról való leszedegetése, dobozolása/zsákolása), mi megoldjuk ezt Önök helyett.


Zárt csarnokban megtisztítjuk az anyagot a genothermektől, indigóktól, fém kapcsoktól, mappáktól; ezután –a megrendelő óhaja szerint- vagy csak mállasztásra vagy darálásra és mállasztásra kerül.


Ha a csak mállasztásos technológiát választják a megsemmisítésre, az iratanyag a tisztítás után bálázásra megy, majd a papírgyárba kerül teljes szétmállasztásra. Ezután újra papír készül belőle.


Ha szeretnék a darálást is, akkor az iratanyag a tisztítás után a telephelyünkön előbb darálásra kerül, azután jön csak a bálázás és a papírgyárba szállítás, ahol ugyanúgy mállasztják és újra papírt készítenek belőle, mint az előző esetben.


Amennyiben a darálást választják, lehetőség van arra, hogy kísérjék az autót és megnézzék a darálást, vagy arra is, hogy Önök hozzák el a telephelyünkre a megsemmisítésre váró iratokat és úgy nézzék meg a darálást. Ilyenkor előzetes  időpont egyeztetés szükséges, hogy ne legyen más partnerrel átfedés.


A munka végeztével kiállítunk egy 30 napos fizetési határidejű, utalásos számlát és egy megsemmisítési tanúsítványt. Ezeket postai úton juttatjuk el Önökhöz.


A tanúsítvány tartalmazza, hogy a megsemmisített iratanyag helyreállításra nem alkalmas és teljes mértékben papíripari újrahasznosításra kerül.


Az általunk bedarált iratanyagról leltárt nem készítünk, a tartalmát nem nézzük át, nem olvasunk bele; ezért szükség esetén a megsemmisítendő anyagról jegyzőkönyvet / leltárt az ügyfél készít. Természetesen az átvételét pecséttel, aláírással igazoljuk.


Megsemmisítési tanúsítványt minden esetben csatolunk a számlához!


Van mód az Önök telephelyén történő darálásra is. A helyszíni megsemmisítés technikai feltételei: 3 x 400 volt 16 amperes áramellátás. A mobil darálónk kapacitása ~ 90 kg / óra.


Felmerülő kérdéseire szívesen válaszolok.
 

Tisztelettel,
Kármánné Ferenczi Dóra
+36-209-578-519

.

Bővebb felvilágosításért kérem, írjon nekünk.

KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT!